Cattery van Siduroy   Sinds 1999

 

Wie zijn wij ~ Hoe het allemaal begon....

 
 

Wij, Michel en Miriam Muller, hebben sinds we bij elkaar zijn altijd een huis vol dieren gehad. Vogels, vissen, schildpadden, konijnen, knaagdieren, honden en katten.

                            

Onze grote passie was het africhten van onze twee Duitse Herders. Gehoorzaamheid, speuren en pakwerk. Om op wedstrijd niveau te werken betekende minstens 3x in de week flink lang trainen, maar dat hield ik, Miriam, lichamelijk niet vol. Toen kwamen er twee kindjes bij, onze zoon Remco en ons dochtertje Angela, zodat ik niet meer mee kon naar de training van Michel en zo zagen we elkaar niet zo vaak meer, zeker niet omdat we ook nog allebei werkten. Michel door de weeks en ik Ďs avonds en op zaterdag. Hij besloot dus te stoppen en de honden hadden het ook bij ons als gewone huishond prima naar hun zin.

 

In de tussentijd had ik al een keer een nestje gefokt met onze witte poes Nikita en de kater van kennissen. Hier kwamen zulke mooie kittens uit, dat we het een jaar later nog een keer gedaan hebben.

We besloten toen, dat wanneer onze Ďveestapelí op natuurlijke wijze iets geslonken zou zijn om er een halflanghaar katje bij te nemen en daar serieus mee aan de slag te gaan.

Ik besloot mín vakdiploma op honden en katten gebied te gaan halen en toen Michel in 1998 stopte met op wedstrijd niveau te trainen gingen we ons in de kattenwereld oriŽnteren. Boeken lezen en af en toe een tentoonstelling bezoeken. We werden het al gauw eens, onze nieuwe poes zou een Maine Coon worden.

Een groot, stevig natuur ras, met een niet al te veeleisende vacht, een vriendelijk karakter, nergens bang voor, kan goed samen met honden en kleine kinderen, ondernemend, aanhankelijk, maar niet te opdringerig. Voor ons de ideale kat !!

Opeens ging het erg snel. Onze twee oudste poezen overleden vlak na elkaar, Michel stopte helemaal met trainen en tot overmaat van ramp moesten we ook onze kaketoe na een virusinfectie in laten slapen.

          

Toen kwam Flow in ons leven, een blauw gemarmerd met witte poes. Ze deed ons verdriet snel verzachten.

Een Maine Coon is beslist geen gewone huis, tuin en keukenkat. Ze had nog nooit een hond gezien, maar was al snel de beste maatjes met allemaal. Door haar grote passie voor water moest de viskom al snel van tafel en kregen de goudvissen een groot aquarium, met afdekplaat, tot hun beschikking. Het konijn zag ze in het begin als prooi, maar ze besefte al snel dat die toch echt gewoon bij de familie hoorde. De parkieten vond ze wel erg interessant, maar zoals ook onze andere katten laat ze die wel met rust, zolang ze in de kooi zitten.

De vriendschap met onze kinderen kon vanaf het begin ook al niet stuk, vooral met Angela. Flow sprong steeds bij haar in de box om samen met haar speelgoed te spelen of om even te kroelen.

Een jaar later kwam ons tweede Maine Coontje erbij, Silly. We hebben haar bij een fokker in Duitsland uitgezocht. En zo zijn wij begonnen.

Inmiddels hebben wij nu 'een huis vol' met Coons ,maar ook enkele Neva's .Ooit zag ik een foto van een colorpoint poes,waar ik meteen stapel verliefd op was. Het bleek een seal lynx point Siberisch kat Neva Masquerade te zijn. Wauw!Zo'n kat zou ik er ook ooit graag bij willen hebben,maar enkele jaren geleden was het nog erg moeilijk om een geschikt kitten te vinden en toen we er eigenlijk bij toeval tegen aan liepen,was de keuze snel gemaakt en zo kwam met Luca ook de Neva Masquerade in ons leven.

Neva's en Coon's zijn een erg leuke combinatie.Beide natuurrassen, sociaal,leven graag in groepsverband en zijn erg mensgericht,maar terwijl de Coon meer een mentaliteit heeft van; komt het vandaag niet,dan komt het morgen wel,is de Neva meer van; ik wil het en ik wil het NU!

 

 

 
   

*****  Het fokken van gezonde,sociale en mooie kittens. Kwaliteit gaat  boven kwantiteit.

***** Samenwerken met andere fokkers,die er dezelfde ideeŽn op na houden en ook elkaars eigen mening respecteren

 

 

 

*****Regelmatig onze katten showen omdat we van mening zijn dat dit belangrijk is om te zien of onze katten  nog steeds

                    voldoen aan de rasstandaard. Doormiddel van het showen houden we ook contact met vele andere fokkers en

                    vrienden.

 
 
***** Al onze fokkatten zijn negatief getest op HCM,PKD,Patella Luxatie,FeLV en FIV.Bij al onze katers wordt ook

                     gecontroleerd of hun testikels op de juiste plaats zitten.

 

 

*****Al onze katten worden regelmatig door onze dierenarts,Hans Pijls en zijn collega's van dierenkliniek DGO op Goeree    

                    gecontroleerd en tijdig gevaccineerd.

 

 

 

***** Al onze nestjes zijn zorgvuldig gepland,met in achtneming van ieders stamboom,karakter en uiterlijk.

 
   
*****Al de door ons gefokte kittens krijgen een stamboom van de Nederlandse TICA vereniging 'Cats and Tulips',

                    een Europees dierenpaspoort,worden twee maal ingeŽnt,drie maal ontwormd en voorzien van een microchip.

 

 

 

***** Al onze liefhebberkittens zullen op leeftijd van uiterlijk 8 maanden worden gesteriliseerd/castreerd.